Kaşar peynirli kroket yapımı çok kolaydır. Bahar ve yaz aylarında piknik ve mangal barbekülerde garnitür olarak harika bir seçim olacaktır.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 5 dakika |
Pişirme süresi | : 10 dakika |
Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
250 gram kaşar peyniri
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için
1/2 su bardağı sıvıyağ
Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?
Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.
Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.
Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.
Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.
Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.
Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.
Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.
Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.
Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.
Comentários