top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Kaşarlı Kroket Tarifi

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2022


Kaşar peynirli kroket yapımı çok kolaydır. Bahar ve yaz aylarında piknik ve mangal barbekülerde garnitür olarak harika bir seçim olacaktır.

 

Porsiyon sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama süresi

: 5 dakika

Pişirme süresi

: 10 dakika

 

Kaşar Kroket Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta

  • 250 gram kaşar peyniri

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 su bardağı un

  • 1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ

Kaşar Kroket Nasıl Yapılır?

  • Üç adet kase çıkartın. Bir kaseye yumurtaları, diğerine unu, sonuncuya ise galeta unu dökün.

  • Yumurtaları kaşık yardımıyla çırpın. Kaşar peynirini uzunlamasına doğru kesin.

  • Kaşar peynirini önce yumurtaya, sonra una batırın.

  • Ardından tekrar yumurtaya ve galeta ununa batırarak bir tabağın içine yerleştirin.

  • Üzerini streç film ile örterek buzdolabında dinlendirin.

  • Tavaya sıvıyağ ekleyerek kızdırın. Dinlenen peynirleri arkalı önlü olacak şekilde kızartın.

  • Kızarttığınız kaşar kroketleri, ev yapımı ketçap ile birlikte servis edebilirsiniz.

Kaşar Kroket Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız kaşarların soğuk olmasına özen gösterin.

  • Boyutlarını istediğiniz gibi doğrayabilirsiniz.

  • Kaşar kroketleri kızarttıktan sonra mutlaka kağıt havluda bekletin. Bu sayede fazla yağını süzebilirsiniz.


Etiketler:

37 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page