Popover, Yorkshire pudingine benzer bir yumurta hamurundan yapılmış hafif bir rulodur. Genellikle kek kalıbı ya da özel popover tavasında pişirilir. Hamuru kalın ve düz tabandır.
Orta boyutlarda bir adet peynirli popover, yaklaşık 180 kaloridir.
Porsiyon sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama süresi | : 5 dakika |
Pişirme süresi | : 25 dakika |
Peynirli Popover Tarifi İçin Malzemeler
3/4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı süt
5-6 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
Peynirli Popover Nasıl Yapılır?
İlk olarak bit kabın içerisine süt ve yumurtayı alarak çırpın.
Üzerine tuz ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Bu esnada maydanozları dallarından ayıklayın ve ince ince kıyın.
İnce kıyılmış maydanozları da karışıma ekleyin.
Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamur dinlenirken fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
Isınan fırının içerisine muffin kalıplarını koyarak 2 dakika bekletin.
Fırından çıkarttığınız muffin kalıbını hızlıca yağlayın. Hamuru kalıbın yarısını biraz geçecek şekilde kalıba dökün.
Beyaz peynirleri ufalayın ve hamurun ortasına serpiştirin.
200 dereceli fırında hamuru 10 dakika pişirin. Ardından ısıyı 180 dereceye düşürün ve 15-20 dakika daha pişirin.
Hazırladığınız peynirli popoveri sıcak bir şekilde servis edin.
Afiyet olsun.
Peynirli Popover Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
Hamurun kıvamı krep hamuru gibi akışkan olmalıdır.
Popoverin kabarması ve sönmemesi için pişirme esnasında fırın kapağını açmayın.
Tarifte beyaz peynir yerine kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.
Farklı çeşitler için reçel tariflerinden yararlanabilirsiniz.
Dilerseniz, dereotu ekleyerek tadını zenginleştirebilirsiniz.
Comments