Kore mutfağında Gyeran Mari veya haddelenmiş omlet birkaç ince doğranmış malzemelerle karışık dayak yumurta ile yapılan lezzetli bir banchan olduğunu. Yaygın olarak kullanılan malzemeler sebze mantar, işlenmiş et, tuzu ya da tuzlu deniz ürünleri ve peynir içerir.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 5 dakika |
Pişirme süresi | : 5 dakika |
Gyeran Mari Omlet Tarifi İçin Malzemeler
6 adet yumurta
1 adet kırmızı soğan
3-4 dal taze soğan
1 adet uzun sosis (zorunlu değil)
1 küçük kase kaşar peyniri
Tuz
Tereyağı
Gyeran Mari Omlet Nasıl Yapılır?
Kırmızı soğan, taze soğan ve dişiler küçük ebatlarda doğranır. Kırmızı soğanlar tavaya alınır ve sotelenir.
Az su ekleyip karıştırıp bir sure sonra tekrar az su ekleyip işleme devam edilir. Şeker kullanmadan soğanı karamelize edilmiş olur.
Taze soğan ve sosisler eklenir ve kısa süre daha sotelenir. Ayrı bir kapta kırılmış çırpılmış yumurtalara eklenir ve karıştırılır.
Büyükçe bir tavaya tereyağı alınır. Yumurtalı karışımdan bir miktar tavaya aktarılır. (Tavanın zemini kaplanacak ve kalın olmayacak miktarda).
Yumurta pişmeye başladığında rulo şeklinde sarılmaya başlanır. Rulo sardıkça tavada açılan yerlere kalan yumurtalı karışım aktarılır.
Yumurta harcı bitene kadar rulo sarma işlemine devam edilir. Rulo sarılan omlet iki parmak kalınlığında dilimlenerek servis edilir.
Afüyet olsun
Comentarios