top of page

Glutensiz Ekmek Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Gluten; arpa, yulaf, çavdar ve buğday gibi birçok tahılda bulunan, gluten intoleransına sahip kişilerde ya da çölyak hastalarında toksik etkiler yaratabilen bir proteindir. Aynı zamanda hamurun kabarmasına, gıdanın raf ömrünün uzamasına ve elde edilen besinin kalitesinin artmasına yardımcı olur.

 

Porsiyon Sayısı

: 4-6 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dk.

Pişirmes Süresi

: 30 dk.

 

sanatarifimvar Glutensiz Ekmek

Bugün sizlerle oldukça pratik, glutensiz ekmek unu paketiyle hazırlanan tarifi paylaşıyorum.

Malzemeler;

  • 1 paket söke glutensiz ekmek unu,

  • 1 yumurta

  • 1 yk sıvı yağ

  • 1 sb ılık su

  • 1 paket kuru maya (glutensiz un paketinin içinde mevcut)

Hazırlanışı

  1. Fırınınızı önceden 180°C ye ayarlayın ve ısıtmaya başlayın.

  2. 17 cm' lik kelepçeli kalıbınızı sıvı yağ ile yağlayın.( Ben döküm tencere kullandım)

  3. Suyu ve mayayı bir kaba koyun ve çay kaşığı ile karıştırarak mayayı çözdürün.

  4. Söke Glutensiz Ekmek Unu’nu çırpma kabına koyun.

  5. Üzerine yumurta, yağ ve maya-su karışımını ilave edip karışım homojen hale gelinceye kadar mikser ile 3-4 dakika çırpın.

  6. Hamuru bir sıyırıcı yardımıyla yağlanmış ekmek kalıbına dökün.

  7. Kalıbın üzerini nemli bir bez ile örterek hamur hacmi 3 katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyin (yaklaşık olarak yaz aylarında 60 dakika – kış aylarında 90 dakika).

  8. Isıya dayanıklı küçük bir kaba yarım çay bardağı su doldurup ekmek kalıbı ile birlikte önceden ısıtılmış fırına yerleştirin.

  9. Bari ankastre fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.

  10. Çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve ekmeği kalıptan çıkarın.

  11. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun


Etiketler:

43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

©2023 by Bari Ankastre ve Ev Aletleri

bottom of page