Davet yemeklerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kızarmış bir tavuğa kim hayır diyebilir? Hele küçüklüğümüzdeki davul fırın ile yapılıyorsa. Pişirme işleminin fırında pişiyor olması akşam yemeğinin pratik bir şekilde kolayca hazırlanmasını sağlar. Geniş aileler için lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Arzu ettiğiniz garnitürleri yanına alır.
Porsiyo Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 20 dakika |
Pişirme Süresi | : 75 dakika |
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 adet orta boy bütün tavuk
1 dal biberiye
1 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı renkli tane karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı tuz
3 büyük boy patates
Tavuğun aromasını arttırmak ve lezzet katmak için; fırın tepsisine havuç, patates, pancar gibi kök bitkiler ilave ederek de pişirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Biz size bugün patatesli fırında tavuğu anlatacağız.
Fırında Kızarmış Tavuk Yapılışı
Bütün tavuğu bol suda yıkayın. İç kısmının tamamen temizlenmiş olduğunu kontrol edin.
Sosu içine çekmesi için; kağıt havlu ile üzerini kurulayın ve ocağın üzerinde tütsüleyin.
Tavuğun nar gibi kızarması için; tereyağı, kırmızı toz biber, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın.
Tütsülenen tavuğu fırın tepsisine alın. Hazırladığınız tereyağlı karışım ile tavuğun derisini tamamen ovun.
İç kısmına biberiye, renkli tane karabiber ve defne yaprağı yerleştirin.
Bari davul fırınımızın alt ve üst rezistanslarını çalıştırıyoruz. Termostat ayarını 180 dereceye ayarladıktan sonra zaman saatini 45 dakikaya ayarlıyoruz. 45 dakikalık pişme sonunda Bari davul fırınınız kapanacaktır. Daha sonra Bari davul fırınınızın kapağını açın ister parçalayarak porsiyon servis edin veya büyük servis tabağında patatesleri etrafına koyarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Ne varsa geleneksel fırında var. Bari fırının özellikleriyle sonuç mükemmel. Termostatını ayarlayın, zamanlayıcı da ayarlayın, gerisini o yapıyor