İngilizceden çevrilmiştir-Tavuk goujons, tavuk butları, ince tavuk parçaları veya tavuk filetoları olarak da bilinen tavuk parmakları, hayvanın pektoralis minör kaslarından hazırlanan tavuk etleridir. Bu beyaz et, göğüs kemiğinin her iki yanında, göğüs etinin altında bulunur.
Porsiyon Sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 30 dk. |
Pişirme Süresi | : 40 dk. |
Çıtır Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 bütün tavuk
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı mısır gevreği
Ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
Su
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Tavuğu 12 parçaya ayırın. Geniş bir kaba su ve bir miktar tuz döküp karıştırın.
Tavuk parçalarını kaba aktarıp buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. (su tavukların üzerini geçecek kadar olmalı.)
Derin bir kabın içine yoğurt ve ayran kıvamını alacak kadar su ilave ederek karıştırın. Derin ve uzunca bir kabın içinde un, hafif ezilmiş mısır gevreği, tuz ve baharatları karıştırın.
Kızartma tenceresinde bol miktarda ayçiçeği yağını ısıtın. Dinlendirdiğiniz tavuk etlerini önce ayrana daha sonra unlu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.
Sıcak servis yapın. Yağsız bir şekilde pişirebileceğiniz fırında çıtır tavuk tarifini de deneyebilirsiniz.
Tavuk eti ne kadar uzun süre marine olursa o kadar lezzetli olur. Ancak hiç zamanınız yok ise 30 dakika da dinlendirebilirsiniz. Kızartırken yüksek ateş olmamasına özen gösterin. Aksi taktirde etin dışı hemen pişecek içi çiğ kalacaktır. Düşük ısı olursa da yağı emecektir. Önce orta ateşte daha sonra pişme işlemi yarıya gelince orta ateşin biraz üzerinde kızartın.
Afiyet olsun
Comments