top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Canneloni

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Cannelloni, İtalyan mutfağında genellikle içi dolgulu ve üzeri sosla kaplanmış olarak servis edilen silindirik bir lazanyadır. Popüler dolgular arasında ıspanak ve ricotta veya kıyılmış sığır eti bulunur. Kabuklar daha sonra tipik olarak domates sosu ile kaplanır. Ancak Canneloni makarnayı bulmakta zorlanabilirsiniz. Hem kolay, hem pratik, hem de lezzetli olması sebebi ile bu tarifi kreple yapmak da mümkün.

 

Porsiyon sayısı

: 4 kişilik

Hazırlama süresi

: 15 dakika

Pişirme süresi

: 30 dakika

 

Canneloni Tarifi İçin Malzemeler Krep için malzemeler

  • 2 yumurta

  • 2 su bardağı un

  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı süt

  • Tuz

Domates sos için malzemeler

  • 4 adet soyulmuş domates

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 diş sarımsak

  • Tuz

  • Karabiber

  • 1 bağ fesleğen

İç harcı için malzemeler

  • 1 kg Ege otları eğer bulamazsanız;

  • 500 gr Pazı

  • 500 gr Ispanak

  • 250 gr Pırasa

  • 300 gr Bergama tulum peynir

  • 200 gr Labne peynir ya da krema

Gelelim Canneloni Yapılışına;

  • Krep hamuru yapmak için sırası ile yumurta, un, su, süt, tuz -tüm krep malzemeleri-koyulur ve çırpılır.

  • Domates sos için, domatesler soyulur, sarımsaklar ezilir diğer malzemelerle ocakta özleşene kadar kaynatılır. Domates sos üzeri için yapılır.

  • İç harç için otlar tamamen öldürülmeden kavrulur ve sırası ile tulum peynir ve labne ya da krem peynir eklenir.

  • İç harcı istediğiniz şekilde tatlandırabilirsiniz. Krep rulo olacak şekilde sarılır üzerine domates sos ve rende peynir ve maydanoz ile servis edilir.

Afiyet olsun

Etiketler:

67 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires


bottom of page