Bezelye içerisinde A ve K vitamini içermektedir. Bu vitaminler ise beyin hücrelerinin korunmasında aktif rol oynar. Eğer alzheimer riski altındaysanız; bol bol bezelye tüketerek sinir hastalarından uzak kalabilirsiniz. 100 gram tavuğun içerisinde 215 kcal enerji, 65 gram nem, 18 gram protein, 15 gram yağ, 4 gram doymuş yağ, 75 mg kolesterol, 11 mg kalsiyum, 0,9 mg demir, 20 mg magnezyum, 147 mg fosfor, 189 mg potasyum, 70 mg sodyum ve 1,3 mg çinko bulunur. İşte doyurucu ve besin değeri yüksek tarifimize geçelim.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 5 dk. |
Pişirme Süresi | : 40 dk. |
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
4 adet tavuk but
3 adet patates
1 baş sarımsak
1 kase bezelye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi Üzerlerinin daha çok kızarması için fırından almadan 10 dakika önce üzerini açıp kızartabilirsiniz.
Tepside Bezelyeli Patatesli Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Patatesleri dilimleyin ve hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin.
Zeytinyağı ve baharatları bir kasede karıştırıp, tavukları bu karışımla ovun. Ovduğunuz tavukları patateslerin üstüne dizin.
Üstlerine bezelye serpin.
Bir baş sarımsağı temizleyip, bıçakla hafifçe ezdikten sonra üstüne serpiştirin. Üstünü yağlı kağıt ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 200 derece Bari fırınınızda yaklaşık 45 dakika pişirin.
Sonra fırından alın, üstünden kağıdı alın ve bir kasede karıştırdığınız salça, su ve yağı bir fırça yardımı ile üstlerine sürüp, 10 dakika daha pişmeye bırakın. Ardından fırından alın ve sıcak sıcak servis edin. Yanına patates püresi güzel gider.
Afiyet olsun
Comments