Bugün size Bari katmer ile lezzetli katmer tarifini paylaşacağız. Kolay hazırlayabilmesi, tel tel olan katmer, ister kahvaltıya ister gün sofralarınıza da ziyafet katacak. Şimdiden ellerinize sağlık.
Porsiyon Sayısı | : 10-12 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 1 saat |
Pişirme Süresi | : 15 dakika |
Malzemeler
1 bardak ılık süt
1, 5 çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kuru maya
Un
İç Malzeme
İki kaşık dolusu tereyağ (eritilmiş)
İki kaşık sıvı yağ
Üzeri İçin
Tereyağı
Hazırlamaya başlamadan önce püf noktalarına dikkat ederseniz sonucunuz daha güzel olacaktır
Hamurun yumuşak kıvamda olması için önceden malzemelerin oda ısısında olmasına özen gösterin.
Güzelce ele yapışmayacak kıvam haline gelinceye kadar hamurunuz yoğurulup ikiye ayrılır.
Açılan iki bezenin her yerine yedirerek yağlayınız ve dolapta dinlendiriniz.
Dinlenmiş hamurları fazla büyültmeden tek tek tabak büyüklüğünde açılmalıdır.
Hamurları açarken Bari Katmer saçınızın gerekli sıcaklığa ulaşmış olması gerekmektedir.
Isıttığınız Bari Katmer Saçınız üzeri hafif yağlanıp hamurlarınızı iki yönlü pişirin.
Pişen katmerleri sıcak sıcak tereyağ ile yağlanmalıdır.
Tel tel, yumuşacık katmerler sıcak servis edilmelidir.
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırın (Un hariç)
Yavaş yavaş un ekleyin. Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin.
Bu hamuru ikiye bölün.
Bezelerden biri alın.
Yufka büyüklüğünde unlayarak oklava yardımı ile açın.
Açtığınız hamuru tereyağ sıvı yağ karışımından 4- 5 kaşık gezdirin.
Fırça ile her yere dağılacak şekilde sürün .
Yufka enine ikiye kesilir. Böylelikle yarım daireler oluşur.
Bu daireleri rulo yapıp içine doğru kıvırın
Tek yufkadan iki tane iki bezemiz var ve toplamda dört tane katmerimiz olur
Kıvrılan katmerler üzeri örtülüp bir saat buzdolabında bekletilir. (Yağın donması donacak bu süre zarfınfa)
Yaklaşık bir saat dolapta beklettiğimiz hamuru alıp her katmer çok az un serip merdane ile tabak büyüklüğünde açın.
Bari katmer saçımızın açma düğmesine basınız. Termostatı 110 dereceye ayarlayınız. Bari katmer sacı gerekli sıcaklığa ulaştığında termostat Bari katmerinizi kapatacak ve pişirme işlemine başlayabilirsiniz.
Hazırladığınız katmer hamurları önlü arkalı kızartılır.
Bari katmer saçında pişirdiğiniz katmerleri alıp üzerine tereyağ ile yağlanıp servis ediniz.
Afiyet olsun.
Comments