sanatarifimvar Evimizin vazgeçilmez tarifleri arasında yerini alan şinitzel tarifi ile karşı karşıyayız. Dışarıda bir çok restoranlardan açık ara daha iyi bir tarif olduğuna eminim.
Porsiyon Sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15 dk. |
Pişirme Süresi | : 20 dk. |
Tavuk Şinitzel Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1 paket tavuk göğsü
1 yumurta
1 şişe maden suyu
5 kaşık un
Tuz
1/2 çay kaşığı Karabiber
1/2 çay kaşığı Zerdeçal
1/2 çay kaşığı Zencefil
1 tatlı kaşığı köri
1 paket mısır gevreği
Tavuk Şinitzel Sosu İçin
3 kaşık yoğurt
2 kaşık mayonez
Hardal
1 tatlı kaşığı bal
1 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?
Tavuk göğüsünün incelmesi için dövüyoruz.
Tavukları batırabileceğiniz yayvan bir kapta yumurta, maden suyunu, unu karıştırıyoruz.
Daha sonra baharatlarını ilave edip karıştırıyoruz.
Başka bir kapta mısır gevreğini robot yardımı ile küçük parçalara ayırıyoruz.
İkinci bir yayvan kaba mısır gevreklerini döküyoruz.
İlk önce yumurtalı sosa daha donra mısır gevreğine batırıyoruz. Kızgın yağda mısır gevreği kızarana kadar pişiriyoruz.
Derin bir kapta yoğurt, mayonez, hardal, bal ve baharatları karıştırıyoruz.
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin.
Afiyet olsun
Comments