top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Rus Salatası Tarifi

Güncelleme tarihi: 28 Kas 2022


Rus salatası, 1860'lı yıllarda Moskova'daki Hermitage Restaurant'ın baş aşçısı olan Belçika asıllı Rus Lucien Olivier tarafından icat edildi. Kısa zamanda restoranın en sevilen yemeği haline gelen Rus salatasının tarifi Olivier tarafından ölene kadar titizlikle saklandı. Daha sonra birçok dünya ülkesine yayıldı.


Standart malzemelerle hazırlanan rus salatasının bir porsiyonu, 110 kaloridir. Eklenen malzemelere göre kalori değerinde değişiklikler görülebilir. Yağ miktarı yüksek olduğu için, diyet listelerinde ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

 

Porsiyon sayısı

: 6 kişilik

Hazırlama süresi

: 25 dakika

Pişirme süresi

: 5 dakika

 

Rus Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 tane orta boy patates

  • 2 tane havuç

  • 1 su bardağı bezelye (ister dondurulmuş kullanın isterseniz konserve)

  • 6 - 7 tane kornişon salatalık turşusu

  • 5 yemek kaşığı mayonez

  • 5 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • Yarım çay kaşığı karabiber

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sebzelerin kabuklarını soyarak küçük küçük küp şeklinde doğrayın.

  • Patates geç pişeceği için haşlamaya ilk olarak ondan başlayın. İsterseniz patatesleri kabukları ile haşlayıp daha sonra soyup doğrayabilirsiniz.

  • Bezelye ve havuçları da haşlayın. Haşlanan sebzelerin suyunu süzün ve soğumaya bırakın.

  • Tüm sebzeleri bir kaseye alın. Üzerine küçük küpler halinde doğranan kornişon turşuları da ekleyin ve sebzeleri harmanlayın.

  • Küçük bir kasede yoğurt, mayonez, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine ekleyerek salatamızı hazır hale getiririz.

  • Özellikle gün sohbetlerinde yer verilen rus salatasını, zeytinyağlı yaprak sarma veya peynirli poğaça ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Rus Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sebzeleri ayrı ayrı tencerelerde haşlarsanız pişme derecelerini daha iyi ayarlarsınız.

  • Havuç, en kısa sürede pişen sebzelerden biridir. Bu nedenle patateslerden sonra haşlamaya başlayın.

  • Ölçü ile yapmayı sevmeyenler için, tüm malzemelerden birer kase olacak şeklinde de hazırlayabilirsiniz.

  • Dilerseniz, salatanın içerisine zeytin, salam ve sosis dilimleri de ilave edebilirsiniz.

  • Rus salatasını üzerini kapatarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

  • Farklı bir lezzet olarak makarnalı rus salatasını deneyebilirsiniz. Malzemeleri haşlanmış boncuk makarna ile karıştırabilirsiniz.

Afiyet olsun

Etiketler:

922 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page