Börülce, baklagiller familyasından fasulyeye benzer bir tarım bitkisi. Taze fasulye şeklinde yemekleri yapılabileceği gibi salata olarak da tüketilebilir. Bugünkü tarifimizde leziz salata tarifini paylaşacağız.
Porsiyon sayısı | : 6 kişilik |
Hazırlama süresi | : 5 dakika |
Pişirme süresi | : 25 dakika |
Börülce Salatası Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru börülce
2 adet közlenmiş kapya biber
5-6 adet kurutulmuş domates
½ demet dereotu
½ demet taze soğan
½ su bardağı ceviz
3-4 adet salatalık turşusu
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Limon suyu
Nar ekşisi
Börülce Salatası Nasıl Yapılır?
Kuru domatesler tuzunu almak için suda bekletilir. Ardından yumuşayana kadar sıcak suya koyulur.
Börülceler akşamdan suya koyulur. Sabah yumuşayana hatta hafif diri kalana kadar pişirilir.
Suyu süzülen börülcelere doğranmış diğer malzemeler eklenir. Zeytinyağı, tuz, nar ekşisi ve limon suyu eklenerek karıştırılır.
Afiyet olsun
Comments