top of page
Yazarın fotoğrafıSana Tarifim Var

Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


sanatarifimvar #iftar için ev yapımı hamburgere ne dersiniz? Oldukça leziz bir hamburger tarifiyle karşınızdayız... hem de tüm detaylarıyla 🥰 Hamburger ekmeğinden, köftesine, sosuna, iç harcına kadar en iyi tarifleri derledik ve ortaya harika bir sonuç çıktı.

 

Porsiyon Sayısı

: 2 kişilik

Hazırlama Süresi

: 15 dk.

Pişirmes Süresi

: 25 dk.

 

Hamburger Ekmeği İçin

  • 1 çay bardığı süt

  • 10 gram maya

  • 1 yemek kaşığı toz şeker

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 su bardağı ılık su

  • 1 tutam tuz

  • 5-6 su bardağı un

Üzeri için

  • 2 yumurta

  • 1 çay kaşığı pekmez

  • 1 çay kaşığı susam veya çörekotu

Hamburger Köftesi İçin

  • 500 gr. dana döş kıyma

  • 1 tatlı kaşığı ketçap

  • 2 tutam tuz

  • 1 tutam karabiber

Hamburger İç Harcı İçin

  • 9-10 dilim cheddar peyniri

  • 9-10 parça marul

Karamelize soğanı için

  • 1 adet büyük boy kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi

  • 1/4 çay kaşığı tuz

  • 1/4 çay kaşığı tane çekilmiş karabiber

 

Evde Hamburger Ekmeği Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için tüm malzemeleri karıştırın

  2. Yumuşak kıvamdaki hamurunuzun üzerini örterek 25-30 dk mayalanmaya bırakın.

  3. Ardından portakal büyüklüğünde parçalara ayırarak yağlanmış fırın tepsinize dizin.

  4. Burada da yaklaşık 15 dk. kadar mayalandırın.

  5. Sonrasında üzeri için sosunuzu parçaların üzerine sürün.

  6. Önden 200 derece sıcaklığa ayarlanmış ve ön ısıtma yaptığınız Bari Ankastre fırınınızda üzeri kızarana kadar pişmesini bekleyin. Ve hamburger ekmeğiniz hazır.

Ev Yapımı Hamburger Köftesi Nasıl Yapılır?

  1. Hamburger köftesi için kıyma, tuz, karabiber, hardal ve galeta ununu tüm malzemeleri karıştıralım.

  2. Hafif yoğuralım.

  3. Ekmeklerimizin boyutundan hafif büyük köfteler yapalım. Çünkü pişince köfteler küçülüyor.

  4. Hamburgerimizin daha da güzel tadı olsun istiyorsak içerisine koyacağımız soğanları pişirdiğimiz köftenin yağı ile hafif karamelize edelim.

  5. Daha sonra bütün malzemeleri birleştirelim.

  6. Ekmeği bıçakla eşit olarak ortadan enine 2 ye bölelim.

  7. En alta marulu, domatesi, soğanı, kornişonu yerleştirelim.

  8. İsteğe bağlı olarak ketcap, mayonez de ekleyebilirsiniz.

  9. Köfteleri üzerine koyalım.

  10. Varsa cheddar peynirini sıcak olan köftenin üzerine koyalım.

  11. Daha sonra ekmeği kapatalım. Hamburgemiz hazır. Yanına dilerseniz patates kızartması ve gazlı bir içecek de ekledinizmi tamamdır.

Afiyet olsun


Etiketler:

33 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page