top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Brokolili Diyet Salata Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Diyet dendiğinde değişmeyen tek parçası salatalardır. Salataları hem ana öğünlerde yardımcı hem de ana yemek olarak görmemizi sağlamasının sebebi salataların hazırlanmasında kullanılacak malzemelerin sınırsız olmasıdır. Ayrıca ara öğünlerin atlatılmasında da salatalara sıkça başvurulmaktadır. Salataların içerdikleri malzemeler tüm özelliklerini baştan sona değiştirir. Alışkın olduğumuz yeşil ağırlıklı salataların yerini, yeşilin hiç görünmediği salatalar da alabilir. Yani kişinin beslenme alışkanlıkları, diyetin mahiyeti ve salatanın hazırlandığı malzemeler salataların özelliklerini kökten değiştirmektedir. Bu tarifte istediğiniz malzemeleri kendi ağız zevkine ve besin değerine göre doğaçlama ile değiştirebilirsiniz.

Brokolili diyet salatanın bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Vitamin bakımından zengin olan bu tarifi, öğle ve akşam öğünlerinde tüketebilirsiniz.

 

Porsiyon sayısı

: 1 kişilik

Hazırlama süresi

: 20 dakika

Pişirme süresi

: 30 dakika

 

Brokolili Diyet Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g brokoli

  • 120 g taze bezelye

  • 30 g haşlanmış bulgur

  • 1 adet salatalık

  • 1/2 adet avokado

  • 1 kaşık kavrulmuş keten tohumu

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 tutam nane

  • 1 avuç maş fasulyesi filizi

  • 2 tatlı kaşığı limon suyu

  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

  • 1 avuç kuru üzüm

Brokolili Diyet Salata Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle brokolileri küçük parçalara ayırın. Ayırdığınız parçaları, bezelyeyle birlikte buharda kısa bir süre haşlayın.

  • Piştikten sonra soğuk sudan geçirin, süzülmesini sağlayın ve üzerine haşlanmış bulguru ekleyin.

  • Dilimlenmiş salatalık, avokado, keten tohumu ve maş fasulyesi filizini de ilave edin.

  • Üzerine maydanoz ve nane serpin. Limon suyu ve zeytinyağını salatanızın üzerinde gezdirerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Brokolili Diyet Salatanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Bezelyelerin sıcaktan patlamaması için, haşlama işlemini orta ateşte yapın ve uzun süre beklemeyin.

  • Haşlama esnasında tahta kaşık kullanın. Böylece brokolilerin dağılmasını önleyebilirsiniz.

  • Maş fasulyesi yerine, soya veya buğday filizi de kullanabilirsiniz.

  • Zeytinyağı ve limon suyunu, salatayı servis edeceğiniz zaman ekleyin. Aksi takdirde suyunu salmaya başlayacaktır.

Afiyet olsun

Etiketler:

58 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page