top of page
Yazarın fotoğrafıBari Ankastre

Zeytinyağlı Bamya Tarifi

Güncelleme tarihi: 2 Ara 2022


Bamya, birincil malzemeler olarak kuzu, bamya ve domates kullanılarak hazırlanan Orta Doğu, Anadolu ve Yunan güvecidir. Kullanılan ilave bileşenler arasında domates sosu, soğan, sarımsak, kişniş, bitkisel yağ, kakule, tuz ve karabiber bulunur.

 

Porsiyon Sayısı

: 10 kişilik

Hazırlama Süresi

: 40 dk.

Pişirme Süresi

: 40 dk.

 

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kilogram bamya

  • 1 adet soğan

  • 2 adet domates

  • 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 2 adet küp şeker

  • Yarım limon suyu

  • Su

  • Tuz

Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Bamyaların sap kısımlarını, küçük ve keskin bir bıçakla huni şeklinde temizleyin.

  2. Soğanları ve sarımsakları soyup yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin.

  3. Bamyalar ve limon suyu haricindeki tüm malzemeyi tencereye alın ve Bari ocağınızda orta ateşte 2-3 dakika kavurun.

  4. Bamyayı ve limon suyunu ekleyerek hafifçe karıştırın ve kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişmeye bırakın.

  5. Bu süre sonunda, bamyanın hizasında su ekleyin ve hafifçe karıştırarak pişmeye bırakın.

  6. Servis tabağına alın ve limon dilimleri ile süsleyerek, sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun.


Zeytinyağlı Bamya Yemeği Tarifi Püf Noktaları Nelerdir? Bamyalar, temizlenmeden evvel limonlu suda bekletilmelidir. Bamyalar limonlu sudan alınarak, durulanıp kurulandıktan sonra temizlenmelidir. Temizleme aşamasında, uç kısımlarını çok derin soymamaya dikkat edilmelidir. Bamya yemeği pişerken, diri kalması ve sünme oluşmaması için, mümkünse karıştırılmaması tavsiye edilir.

Etiketler:

16 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page