Gluten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan bir tür protein grubudur. Bu tahıllardan üretilen işlenmiş gıdaların büyük kısmında bulunur ve insan sağlığını genellikle olumsuz etkiler. Bağışıklık sistemi bu proteini genellikle tolere eder. Ancak glutene duyarlılığı olanlarda alerjik reaksiyona neden olabilir. Gluten içeren besinler bu kişilerde bağırsakların besinleri emebilme gücünü zayıflatır. Ayrıca depresyon, anksiyete ve otoimmün hastalıkların riskini arttırır. Çölyak hastalığında, ya da gluten intoleransı gibi sorunlarda gluten tüketimi bırakılmalıdır. Ancak bazı uzmanlar duyarlılığı olmayan insanların da gluteni sınırlı tüketmeleri gerektiğini savunmaktadır.
sanatarifimvar Maya yok, bekletmek yok
Porsiyon Sayısı | : 10-12 kişilik |
Hazırlama Süresi | : 15 dk. |
Pişirme Süresi | : 15 dk. |
Glutensiz Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket karbonat
1 su bardağı ılık su
Yaklaşık 500 gr glutensiz un
Üzeri İçin;
1 tane tat domates sosu
1 yemek kaşığı kekik
Tuz
5-6 adet sosis dilimlenmiş
Dilimlenmiş sucuk
Dilimlenmiş salam
Kaşar rendesi
5-10 adet çekirdeği çıkarılmış zeytin
1 kutu konserve mısır
Glutensiz Pizza Nasıl Yapılır?
Öncelikle yağ, yumurta, tuz ve azar azar unu ekleyin ve kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlayın.
Hazırlanan hamuru elinizi yağlayarak tepsiye yayın ve üzerine çatalla delikler açın.
Önce, Bari ankastre fırınınızın sıcaklık ayarını 200 derecede 5 dk hamuru içini çekmesini sağlayın.
5 dk sonra çıkartın ve üzerine sırasıyla salçalı sos, kaşar, sosis, sucuk, mısır, salam, zeytin vs ve en son tekrar kaşar rendesi koyup, tekrar 250 derecelik fırına verin ve 10- 15 dk pişirin.
Afiyet olsun
Comentários