Fajita, Tex-Mex mutfağına ait ızgara et ve buğday ya da mısır unuyla yapılmış tortilla ile ikram edilen bir çeşit yemektir. Fajita'nın ilk bilinen tarihi 1930'ların sonlarında ve 1940'ların başlarında Rio Grande boyunca Batı Teksas'ta yaşayan Meksikalı çiftlik işçilerinden geliyor. O zamanlar, işçilere bazen hizmetleri için kısmi ödeme olarak etle ödeme yapılıyordu. İşçiler farklı kesim teknikleri kullanmayı ve onu yenilebilir bir öğün haline getirmeyi öğrendiler. Eti marine edip ızgara yaptılar ve ekmeğin üzerinde servis ettiler. Onlarca yıldır bu yemek ortak bir arka bahçe ve kamp ateşi yemeğiydi, ana akım haline getirmek için herhangi bir gerçek niyet olmaksızın nesilden nesile aktarıldı.
Porsiyon sayısı | : 4 kişilik |
Hazırlama süresi | : 25 dakika |
Pişirme süresi | : 35 dakika |
Karaciğer Fajita Tarifi İçin Malzemeler
500 gr dana ciğer
Kimyon
Karabiber
Tuz
Fajita baharatı için
Soya sosu
Patates
Soğan
Maden suyu
Nişasta
Un
Zeytinyağı
Tuz
Karaciğer Fajita Nasıl Yapılır?
Ciğerleri jülyen kesip yıkıyoruz. 25 dk zeytinyağında çeviriyoruz tuz karabiber kimyonla beraber.
Başka bir tavada patatesleri soteliyoruz. Fırın tepsisine sotelenen patates ve ciğerleri koyuyoruz.
Üzerine biberleri 15 dk 200 derecede pişiriyoruz.
Soğan halkası yapımı; Yarım çay bardağı nişasta, yarım çay bardağı un, bir yumurta karıştır.
Soğanları parmak kalınlığında kes, birbirinden ayır. Karışıma batırıp galeta ununa kızartıyoruz.
Fırından çıkan ciğerin üzerine fajita baharat serpiyoruz ve kıyılmış maydanozu soğan halkasıyla servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Afiyet olsun
Comments